top of page

Na bijna een jaar veel schrijven, herlezen, herwerken, en nog meer schrijven kan ik met trots meedelen dat op 7 juni 2022 mijn boek getiteld ‘De kaviaarformule – beleg in ’s werelds beste bedrijven’ door Uitgeverij Lannoo zal worden gepubliceerd in Vlaanderen en Nederland.

Het thema van het boek is het zogenaamde 'quality investing' ofwel kwaliteitsbeleggen, een strategie die erop gericht is om uitstekende bedrijven te identificeren op basis van een reeks duidelijk gedefinieerde fundamentele criteria. Als kwaliteitsbelegger ga je aandelen zo selecteren dat enkel het allerbeste overblijft, namelijk een select clubje elitebedrijven dat kan worden beschouwd als de Champions League van de bedrijfswereld.

In ‘De kaviaarformule’ deel ik mijn interpretatie van de stijl. Een checklist bestaande uit 13 zorgvuldig uitgewerkte criteria vormt het hart van het boek. De kwantitatieve criteria, gebaseerd op cijfers, zullen je in staat stellen om organisaties te vinden die de voorbije jaren stelselmatig goed hebben gepresteerd. Die cijfermatige toetsstenen vormen het fundament van waaruit je vertrekt en zullen je visvijver onmiddellijk reduceren tot een illuster groepje uitzonderlijke bedrijven. Helaas zijn successen uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Om toekomstinschattingen te maken komen de kwalitatieve criteria, die beschrijvend van aard zijn, in beeld. Ze zullen je helpen om ondernemingen te vinden die de uitstekende historische performance kunnen voortzetten.

Als je ten slotte voor de aandelen van de overgebleven organisaties een eerlijke prijs betaalt, dan leun je achterover en laat de tijd, de beste vriend van een sterk bedrijf, zijn werk doen en je geld vermenigvuldigen. Dát is de kaviaarformule.

Het boek is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de beurs, in stock picking in het bijzonder, bereid is om de handen uit de mouwen te steken en op zoek is naar een duidelijke, risicoluwe beleggingsstrategie. Met cijferwerk, verhalen en tips om je aandelenportefeuille op te bouwen en te onderhouden.

kaviaar.jpg
bottom of page