top of page

Boekaankondiging

(Op de blog Let's Compound werd ik naar aanleiding van mijn boek geïnterviewd. Er wordt ingegaan op het thema van het boek en deze blog, namelijk kwaliteitsbeleggen. Het interview is hier te lezen en tevens krijg je een kortingscode aangeboden voor De kaviaarformule.)


Na bijna een jaar veel schrijven, herlezen, herwerken, en nog meer schrijven kan ik met trots meedelen dat op 7 juni 2022 mijn boek getiteld ‘De kaviaarformule – beleg in ’s werelds beste bedrijven’ door Uitgeverij Lannoo zal worden gepubliceerd in Vlaanderen en Nederland.


Het thema van het boek is het zogenaamde quality investing ofwel kwaliteitsbeleggen, een beleggingsstrategie die erop gericht is om uitstekende bedrijven te identificeren op basis van een reeks duidelijk gedefinieerde fundamentele criteria. Als kwaliteitsbelegger ga je aandelen zo selecteren, dat enkel het allerbeste overblijft, namelijk een select clubje elitebedrijven dat kan worden beschouwd als de Champions League van de bedrijfswereld.In ‘De kaviaarformule’ deel ik mijn interpretatie van de stijl. Een checklist bestaande uit 13 zorgvuldig uitgewerkte criteria vormt het hart van het boek. De kwantitatieve criteria, gebaseerd op cijfers, zullen je in staat stellen om organisaties te vinden die de voorbije jaren stelselmatig goed hebben gepresteerd. Die cijfermatige toetsstenen vormen het fundament van waaruit je vertrekt en zullen je visvijver onmiddellijk gevoelig verkleinen.


Helaas zijn successen uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Om toekomstinschattingen te maken komen de kwalitatieve criteria, die beschrijvend van aard zijn, in beeld. Ze zullen je helpen om ondernemingen te vinden die de uitstekende historische performance kunnen voortzetten.


Als je tenslotte voor de aandelen van de overgebleven organisaties een eerlijke prijs betaalt, dan leun je achterover en laat de tijd, de beste vriend van een sterk bedrijf, zijn werk doen.

Het boek is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de beurs, in stock picking in het bijzonder, bereid is om de handen uit de mouwen te steken en op zoek is naar een duidelijke, risicoluwe beleggingsstrategie. Met cijferwerk, verhalen en tips om je aandelenportefeuille op te bouwen en te onderhouden.


Ik hoop dat dit boek jou kan helpen bij het uitstippelen, of het vervolgen, van je weg naar succes op de beurs. Misschien wordt kwaliteitsbeleggen jouw ultieme aanpak, kunnen bepaalde criteria die ik in dit boek bespreek als aanvulling dienen, of laat je kenmerken van de stijl versmelten met jouw manier van beleggen.‘Dit boek is een must-read. Luc legt stap voor stap uit waarom en hoe je moet beleggen in kwaliteit. Volg je zijn werkwijze dan kun je niet anders dan mooie resultaten behalen over de lange termijn.’ - Sam Hollanders, auteur van Verdubbel je geld in vijf jaar.


‘Het uitgangspunt van de auteur is net zo eenvoudig als doeltreffend: enkel het allerbeste is goed genoeg voor je geld. In De kaviaarformule leer je uitstekende bedrijven op de beurs herkennen aan de hand van een heldere checklist. Zowel toegankelijk als diepgaand, een aanrader voor elke stock picker.’ - Jasper Vekeman, hoofdredacteur van de Gids voor de Beste Belegger, het magazine van VFB.コメント


bottom of page