top of page

Prijsvragen

Beste lezer,


Om mijn recent verschenen boek Het beleggersbrein te promoten en jullie eens in de watten te leggen heb ik een actie opgezet waarbij je enkele boeken kunt winnen uit een boekpakket dat ik daarvoor samenstelde. Deelnemen kan via X (Twitter) (@KroezeLuc) of LinkedIn (Luc Kroeze).

Hoe en wat kun je winnen?


Volgende week dinsdag (28/11) en donderdag (30/11) stel ik om klokslag 9u twee vragen op X (Twitter). Wie als eerste het juiste antwoord geeft op beide vragen, wint twee boeken. Welke boeken je kunt winnen lees je hieronder. Ik check de volgende dag of de juiste antwoorden er tussen staan en wie de eerste was.


Om exact 12 uur doe ik hetzelfde op LinkedIn met nieuwe vragen. Ook daar zal iemand twee boeken winnen. Op donderdag herhaal ik deze procedure nog een keer, zowel op X als op Linkedin.
Het boekenpakket bevat het volgende:


Het beleggersbrein – Luc Kroeze

In mijn eerste boek De kaviaarformule las je alles over mijn interpretatie van het zogenaamde kwaliteitsbeleggen. In Het beleggersbrein gooien we het over een andere boeg. Beleggerspsychologie staat dit keer centraal. We zijn emotionele wezens en maken massaal denkfouten. Elke dag. Gelukkig zijn ze in de meeste gevallen onschuldig. Maar wanneer je financiële beslissingen neemt, ben je er maar beter uiterst waakzaam voor. Onschuldig ogende denkfouten kunnen in je portemonnee immers een spoor van vernieling achterlaten. Het is voor beleggers daarom van groot belang om ze tot een minimum te beperken. Het doel van het boek is om van de lezer een rationele belegger te maken.

Ideaal voor onder de kerstboom als geschenk aan een gewaardeerd familielid. Bestel het boek via deze link: https://www.bol.com/be/nl/p/het-beleggersbrein/9300000148166272/?bltgh=lNPwSZq7wyg-ZPLndLlM7A.2_13.14.ProductImage


De kaviaarformule – Luc Kroeze.

Mijn eerste boek waarin ik me richt tot kwaliteitsbeleggen. Aan de hand van de duidelijk gedefinieerde en praktisch toepasbare checklist, bestaande uit 13 zorgvuldig geselecteerde criteria, kun je zelf meteen aan de slag en op zoek gaan naar ’s werelds beste bedrijven.


The little book of valuation – Aswath Damodaran. (Engelstalig)

Als je wil leren waarderen moet je bij professor Damodaran zijn. Zijn werken zijn zware kost, maar dit is de ideale instapper tot de materie. Kort en bondig legt hij hier de kernideeën van het waarderen uit.


The little book that builds wealth – Pat Dorsey. (Engelstalig)

Schitterend boekje over het belangrijkste aspect van kwaliteitsbeleggen: ‘moats’, oftewel duurzame competitieve voordelen.


Aandelen selecteren als een pro – Rowan Nijboer.

Kwaliteitsbeleggen uitgelegd op nog geen 200 bladzijden. En toch blijft het boek niet aan de oppervlakte. Het is bovendien doorspekt met boeiende praktijkvoorbeelden. Toegankelijker dan dit zul je mijn geliefde beleggingsstijl door niemand uitgelegd krijgen, punt.


Richer, Wiser, Happier – William Green (Engelstalig)

Voor Richer, wiser, happier sprak de auteur met ‘s werelds meest succesvolle fondsbeheerders. We komen meer te weten over hoe deze mensen zo zegevierend zijn geworden. Een boek boordevol inspirerende verhalen en boeiende anekdotes en doorspekt met wijsheden en inzichten.


Quality investing - Lawrence Cunningham. (Engelstalig)

Het boek waarmee het voor mij allemaal begon wat betreft kwaliteitsbeleggen. Het is niet gericht op cijfers, maar op de verhalen achter de cijfers. Het werk is enigszins controversieel in die zin dat het met geen woord rept over de waardering van aandelen. Maar daar hebben we gelukkig andere boeken voor. Quality investing is verplichte kost voor de kwaliteitsbelegger.


Investing for growth – Terry Smith. (Engelstalig)

Het belangrijkste boek van mijn beleggingsheld en manager van het succesvolle Britse fonds Fundsmith. Het is een verzameling van al zijn publicaties en aandeelhoudersbrieven van de voorbije jaren. Lezen die hap. En daarna nog twee keer.


Tot dinsdag!

Luc

Commentaires


bottom of page